Love it

| Postat i: Allmänt
0
Några outfits jag verkligen gillar!
 
 
 
 
 

An easy way to make my day

| Postat i: Allmänt
0
IDAG hörrni, idag är jag på riktigt gott humör och har varit det sen jag vaknade imorse. Var inte så trött imorse heller. Blev dock ganska stressad då jag glömde sätta på ljudet på min alarmsignal så mamma väckte mig hundra gånger typ. Stackare! Jag kom till skolan lite senare och satte mig ner, tog upp min dator och öppnade locket och då möts min blick av det som är på bilden nedan ↓, alltså är han världens sötaste eller? Mitt leénde blomstrade som aldrig förr och att en sån liten sak kan göra hela ens dag är ju helt fantastiskt. Vi fick ett nytt filmprojekt i skolan idag, som är kombinerat med både engelskan och svenskan, det kommer bli skoj för om 2-3 veckor ska vi ha en filmgala på skolan, ska bli riktigt skoj. Efter skolan åkte jag ner till EH och pluggade en stund innan min favvo Ricco kom, vi käkade mat och sen gick vi o kollade på vinterjacka till honom och jag köpte en fin bh på h&m. Jaja, såhär har min måndag sett ut iallafall, skön måndag! Imorgon slutar vi ju 12, alltid så skönt sådär i början på veckan...
 
 
 

Happiness hit her like a bullet in her back

| Postat i: Allmänt
1
 
Hej bloggen! Igår efter skolan åkte jag och Ricardo hem till honom och fixade lite först, handlade med oss frukt och annat gott till kvällen och sen lagade vi en riktigt god middag till oss och mina föräldrar. En riktig blodig ryggbiff, med mina goda pommes, ostfyllda svampar som var baconlindade och sparris till det. Blev såååå mätt! Vi åt vid teven och kollade Idol med mina föräldrar, shit vad duktig George var igår! Wow! Vi hade det allmänt mysigt hela kvällen. Idag provjobbar han & jag håller tummarna! Ska plugga nu några timmar sen ska vi till väla i eftermiddag och shoppa lite, innan vi ska till Johanna ikväll med ett gott gäng människor, käka lite, spela spel och ha det möjsigt. Trevligt trevligt
 

These boots are made for walking

| Postat i: Allmänt
0
 
 
Kan faktiskt inte bestämma mig...De andra underifrån är ganska lika Johnny Bulls boots men dessa heter något annat, något med Project typ! De ligger på 1400, lite billigare än dem andra och kanske mer användbara, vet inte riktigt...Hmm!
 

Less is more

| Postat i: Allmänt
0
Gud vad dagarna bara springer förbi! Haft så lite att göra och lovade ju också att jag skulle blogga som bara den, men jag sviker er en gång till. Igår var det Derbymatch, jag jobbar ju i kiosk på HIF under deras hemmamatcher, det är så roligt! Tyvärr så vann Malmö med 3-0 men HIF kämpade på bra ändå! Annars då? Idag har varit den skönaste dagen på länge, sov ut imorse och började 10:25. Hade EN lektion på 55 minuter (läs otroligt skönt). Sen efter det, hämtade pappa upp mig och vi åkte till Väla o käkade sushi. Så himla gott! Har inte träffat honom sen jag var i London så det var supermysigt med lite catch-up haha! Gick en stund på Väla och kollade efter träningsskor, hittade inga, har inte beställt några heller för dem jag ville ha tog slut samma dag som jag sa att jag skulle beställa dem, så typiskt...Hittade dock ett par höststövlar som jag hoppas blir mina så småningom, så jäkla enkla och snygga! Kan använda dem till exakt allt! 1500 :- kostar dem och kommer från Scorett! Annars är allt bra med mig, hoppas allt är bra med er också! Har bokat upp hela helgen med min pojkvän, vi skulle ju egentligen till Öland men nu ska vi hitta på massa annat kul istället, längtar! Ska bli så skönt med helg, veckorna går så himla snabbt...Så man får njuta extra mycket! Nu sa mamma att det blir spaghetti o köttfärssås ikväll, alltså, är det bara jag men alltså, helvete va gott det är, så enkelt men så gott! Mmm, love food...♥
 
 
 

Bästa appen!

| Postat i: Allmänt
0
Vill du ha koll på din ekonomi och dina utgifter? Ladda då ner appen "TINK". Detta är en nylanserad app som min kära syster tipsade om. Den har stenkoll på vart dina pengar går nånstans. Och nu tänker du där hemma säkert såhär att bakom appen så sitter någon lurig filur och snor och flyttar dina pengar hur som helst. Men så är inte fallet, denna appen bevisar att all data är krypterad, pengarna kan aldrig flyttas och det är en certifierad säkerhet av Norton Secured, alltså väl bevisat att den inte är osäker. Hade nog aldrig velat ge ut mitt kontonummer eller registrera det nånstans ifall jag inte visste med mig att det var 110 % säkert. 
 
MEN hur som helst - vad gör den här appen då? När du registrerar dig så tar systemet som tidigare sagt, emot dina kontouppgifter vilket gör också att man kan se ALLA kontoutdrag eller vad man har köpt osv, sen du startade ditt konto med just den banken (som du också knappar in). Du behöver absolut inte göra något, mer än att knappa in dina kontouppgifter, resten räknar appen ut. Den kategoriserar dina köp vilket innebär att ifall du köper en fika på Espresso House så läggs ditt utdrag på "Fika & Snacks" - kategorin. Osv osv...Här kan du även göra en budget för vad och hur du ska lägga upp månadens ekonomi, så JÄVLA smart, enligt min personliga åsikt. Jag ska verkligen göra upp min ekonomi och bli stenhård till vad jag lägger mina pengar på.
 
Den skickar även notiser till din mobil ifall du överstiger din budget - gör av med mer pengar än vad du skrivit in så att säga. Då markeras den som röd! Ja, ni fattar säkert! Tycker detta är bland det bästa på länge, ska bli kul o se hur min ekonomi kan förändras efter en månad, eller ja, vad jag lägger mina pengar på. Ett exempel på hur det ser ut ↓
 
 
 
 
 

De perfekta pommes fritsen

| Postat i: Allmänt
1
Ikväll är min syster hemma här hos oss, tjejmys på riktigt! Min bonuspappa är inte hemma så det blev lite tjejmys med mamma och syrran. Jag tog mig an och gjorde en god middag till mig och syrran. Tillagade minutbiffar, med hemmagjorda pommes, beasås och en hemmagjord BBQ-dipp, blev fruktansvärt gott. Tänkte tipsa er om hur man gör de perfekta lagomstora och krispiga pommes fritsen, de blev en riktig succé.
 
1. Du kan skära ut dina potatisar hur du vill, vilken form, men jag ville ha dem som stora pommes, så därför gjorde jag såhär: skalade dem, skar ut dem så som jag ville ha dem och sen la jag dem i en kastrull med vatten. Där efter satte jag kastrullen på pannan, låter dem koka upp tills det börjar bubbla eller muttra lite, sen av med den från plattan direkt och tömma allt vatten.
 
2. Efter det hällde jag ut alla potatisar på plåten och använde mig av rapsolja & flingsalt - in i ugnen på 225 grader och låt dem stå där och "friteras" i värmen i ungefär 35 minuter.
 
3. Serverade dem med mina såser, och det blev godare än restaurangpommes. LOVAR!
 
 
Kanske något flummigt ämne att tala om - vem bryr sig liksom om detta? Men det är en rolig grej och man vet aldrig när man får nytta av detta och lite också för att jag blev så jävla nöjd över dem. Hoppas ni också testar det!
 

Höstdrömmar

| Postat i: Allmänt
0
 
Ash wedges / Underklädesset / Pälsjacka / Ormskinnsplånbok
 
Jag SKA ha den pälsjackan, så är det bara.
 

4

| Postat i: Allmänt
1
Sitter hemma framför macen, äter vindruvor ur paketet och lyssnar på Lady Gaga's Applause som jag är helt förälskad i, så jävla bra låt, både till fest och vardagsmusik, skönt gung liksom. Slutade tidigt idag, så onödig skoldag egentligen, en filosofi-lektion + skolfoto. Men det gick väl bra! Åkte ner till stan en snabbis och utnyttjade min 50krs-check på H&M genom att köpa ett par superfina trosor. Fick sedan sällskap av Julia på bussen, så längesen jag träffade den söta bruden, har bestämt att vi ska ta några powerwalks i veckan nu! Så perfekt med härligt sällskap när man ska träna ju, får man sig några goa skratt och extra träning för magen påvägen dessutom, haha! Har verkligen inte alls mycket denna veckan, så f*king skönt så det är inte klokt, ursäkta mitt vulgära sätt att uttrycka mig för hur skönt det känns. Har tid för bloggen extra mycket denna veckan, bra va?!
 
 
Några selfies på busshållsplatsen - gillar de nya fotoeffekterna på iOS7!
 

Mindre bra dagar

| Postat i: Allmänt
0
 
Har varit väldigt stelt på bloggfronten ett bra tag nu, av de anledningar att jag har pluggat så himla mycket och har lagt min tid på det istället. Har inte kunnat göra nånting annat denna veckan, har inte träffat min pojkvän nånting överhuvudtaget så jag saknar honom så himla mycket just nu, jag har inte kunnat träffa mina vänner eller nånting mer än i skolan och det har bara känts så sjukt jobbigt.
 
Har mått dåligt varje dag för jag känt mig så stressad och pressad inför inlämningar och prov osv. Men hoppas ni förstår det! Jag är tillbaka nu iallafall och ska försöka klämma in ett o annat inlägg varje dag. Denna veckan lär bli lugnare iallafall! Nu måste jag, ja plugga och sen i eftermiddag ska jag jobba.
 

Tråkigaste någonsin

| Postat i: Allmänt
0
Har inte skrivit något på 4 dagar och det lär väl dröja 4 dagar till efter detta inlägget med tanke på hur sjukt mycket vi har i skolan just nu. Känns lite som en käftsmäll, men det är verkligen nu jag inser hur kämpigt 2an kommer bli, men ack vad jag ska ligga i för att det ska bli så bra som möjligt. Vill känna mig stolt. Kommer inte kunna uppdatera så flitigt denna veckan, dels för att jag har så galet mycket att göra men även att jag vill ägna min tid åt annat än o bara plugga & blogga. Så därför, så kanske vi hörs mot helgen istället! Fasen vad tråkig jag är, men det får bli så helt enkelt. Nu ska jag sova gott, imorgon går jag i skolan i 20 minuter, så jävla ovärt.   

Weekend on it's way

| Postat i: Allmänt
0
Har egentligen 955783292 saker att göra, men istället ligger jag i min säng, älskling ringde nyss och föreslog om en mysig fredagskväll hos han imorgon, precis vad jag behöver just nu, så skönt. Denna helgen kommer bli superbra, på lördag ska jag träffa Elin och Olivia för myskväll hos mig för middag och så, himla längesen det också. Nu får jag lite ångest och måste sätta igång med matten och samhälle men kan knappt bärga mig till helgen. Det är nog den bästa känslan på hela veckan, när man vet vad man ska göra, så har man så mycket spring i sina ben när man ska hem från skolan och vill bara att dagarna ska rusa förbi.
 
 

Idag är jag en gorilla

| Postat i: Allmänt
0
Jäklar vad statistiken steg igår, keep going! Härligt att se att så många dyker in här på bloggen. Sitter på Espresso House just nu, har suttit här i någon timme och ska sitta här lite till innan jag tar bussen ut till skolan igen. Det är så skönt med 4-timmars coachtid, man får välja precis vad man vill arbeta med och vart man vill sitta nånstans. Men det är obligatoriskt. Så jag har precis gjort klart min engelska och ska snart börja med debatt och argument i samhälle. Om någon har något bra arbete om Marxism, så SKICKA till mig! Hahaha. Nog snackat om skolan, är hungrig så måste köpa något att äta eller så, får se hur jag gör. Men vi hörs lite senare!
 
 

What Susie says of Sally says more of Susie than of Sally

| Postat i: Allmänt
0
Efter ett mysigt telefonssamtal angående tågbiljetter o annat så längtar jag ännu mer till att åka till Öland med min fina, är tjatig om det jag vet haha! Äsch, gick hur bra som helst med träningen idag, trots att jag inte fick i mig någon Celsius, drar nog på samma runda imorgon. Kort, intensiv och snabb. Mådde dock inte så bra nu ikväll, kände mig så frusen och kall, men det känns mycket bättre nu efter att jag ätit en frukt, lite popcorn, druckit mycket vatten och tagit en tablett. Ska duscha nu sen gå o lägga mig, imorgon börjar jag tidigt och slutar sent, sämsta kombon någonsin kan man ju lugnt säga.
 
 

Work for it, and get it.

| Postat i: Allmänt
0
Sitter och äter lite mellis nu, Finn Crisp med philadelphia och avokade + ägg. Snart blir det en lång löparrunda, så underbart härligt väder idag och jag är så glad över att jag bor såhär nära havet. Ikväll tillagas det tacopaj här hemma, njutbart för mina smöklakar höll jag på att skriva, men jag menade smaklökar givetvis. Känner mig yr, galen och frustrerad så jag behöver bara få komma ut nu. (Läs att jag glömde spara mitt skolarbete.) usch. Ha en go eftermiddag så hörs vi imorgon eller ikväll! ♥
 
 

Me myself and I

| Postat i: Allmänt
0
 

10 saker jag älskar

- Mina underbara vänner, utan dem vet jag inte vad.

- När man kämpar för något och sen får det

- Skratta tillsammans med min mamma 

- Att sjunga

- Träffa nya människor

- Maaaat, behöver jag säga mer?

- Resa och upptäcka nya saker, smaker, kulturer

- Att umgås med min pojkvän. Få saker som får mig att må så bra & vara så lycklig som jag är tillsammans med honom.

- Spontanitet

- Regniga och mysiga söndagskvällar

- ÄLSKAR att bli överraskad, men även att överraska.

 

 3 saker som finns på min do-before-you-die-list 

- Flytta utomlands/upptäcka världen

- Ha en mops

- Få gosiga barn

 

5 saker jag ser fram emot

- Vintern & julen

- Hur året i 2an kommer att vara och mina mål

- Träningssäsongen jag står inför. 

- Ölaaaand med älskling

- Stockholm på höstlovet

 

10 saker jag hatar

- Att jag har svårt för att inte förvänta mig

- Att tänka för mycket

- Saker man måste planera som man inte planerat ordentligt

- När jag varit sjuk och missat saker i skolan

- Bråk

- Att stressa

- Omänskliga beteenden

- När folk inte svarar när man ringer eller smsar

- När man får samma mat hemma som man fick i skolan

- STÖKIGT RUM. Beror antingen på att jag testat olika outfits, eller varit iväg och glömt packat upp.

 

5 platser jag är endast avgudar att vara på

- Att vara nergosad i hans mysiga famn.

- London (!!!!)

- Viken på sommaren

- Spanien

- I köket, hahaha.

 

5 ord som breskriver mig

- Positiv

- Kreativ

- Envis

- Kärleksfull

- Glad

 

4 saker jag saknar just nu

- Solen, värmen, hav

- Ledighet

- Att min syster inte bor hemma

- Min underbara farmor


Tisdagsinspiration

| Postat i: Allmänt
0
 
Favs från min tumblr, ett collage jag fixade ihop så om ni vill låna det så fråga gärna innan eller gör eget helt enkelt. Pixlr.com är ett grymt redigerings program för både collage och vanliga bilder som man vill justera lite, häftiga effekter också. I höst vill jag köra mycket päls, leopard och randigt mönster, guld, krämvit, slitna jeans, mycket svart, läder och färgsprakande klickar. Behagligt för ögonen och för min kropp, minst sagt. 
 

Mixie

| Postat i: Allmänt
0
Är sååå trött, vet inte vart jag ska ta vägen. Fick massa pussar i stan innan jag åkte hem, köpte en Celsius, men ändå är jag så trött, helt galet. Detta vädret får mig att bli något deprimerad, men äsch, får gå och lägga mig i tid ikväll, slutar 12 imorgon, så himla skönt. Har precis pluggat färdigt, är ensam hemma så nu sitter jag i köket, lagar lite käk till min familj samtidigt som jag lyssnar på Chloé och Nickys podcast, jäkligt underhållande faktiskt. Ikväll är det äntligen Idol igen, slutaudition är ju lätt de roligaste momenten under hela programmet. Ska kolla lite tågtickets till Öland sen också, längtar verkligen till myshelgen på Öland med min fina. Ska bli otroligt mysigt att få åka iväg, har inte varit på Öland sen jag var bebis typ, så jag minns ju knappt! Där ska vi bo i hans sommarhus som ligger ute på landet, ingen täckning (antar jag) så det ska bli skönt att inte vara uppkopplad alls, utan bara njuta av allt där istället. Bäst helt enkelt. Oh shit, nu bränns köttbullarna nästan ...
 
 
Detta var nu i lördags, alltså seriöst, vädret förändras lika snabbt som man byter kläder ju. Obehagligt fort.

Ny vecka, nya utmaningar

| Postat i: Allmänt
0
Haft en skön helg! Blev sjuk i onsdagskväll, men var ändå med på idrotten ett tag, sen åkte jag hem från skolan och var hemma under fredagen och bara kryade till mig. I lördags under dagen kände jag mig snabbt bättre, så det var ju skönt! Åkte en sväng till Ricardo på eftermiddagen för bara en massa softhäng, härligt väder dessutom, så skönt! Sen på kvällen åt jag, min syster och min mamma ute på Strandsidan, där jag sommarjobbade. Sommarens sista kväll där kan man väl säga, så himla fin utsikt och jättegod mat. Sen igår så tog jag bara det lugnt till en bit in på eftermiddagen, mötte upp Ricardo i stan sen hade vi en sjukt trevlig och mysig kväll hemma hos honom igår, hans föräldrar som alltid gör så jäkla god mat, mysig musik, naturgodis och gotte framför lite film i sängen. Så gosigt! Nu är det måndag igen, har fått en riktigt rolig uppgift i skolan men det får jag berätta mer om senare. Åh, vet inte om detta blev så värst rolig inlägg men vi hörs lite senare! ♥ 

Om pengarna hade funnits ...

| Postat i: Allmänt
0
 

Happy B-day!

| Postat i: Allmänt
0
Idag fyller min älskade mamma år, väckte henne imorse tillsammans med min pojkvän och Evelina, frukost på sängen, hon fick en ansiktsbehandling av mig och syrran och ett gott vin av älskling. Så mysigt! Älskar min mamma, hon är min största förebild och den finaste människan i min värld, ett hjärta av guld helt enkelt. Haft en bra dag i skolan idag, väldigt kort, slutade runt 11! Åkte ner till stan och satte mig på Espresso House i lugn och ro, fick hur mycket som helst gjort, så skönt. Engelskan klar, italienskan klar, journalistiken klar, matten halvklar. Kom hem runt 15 från stan, sov några timmar, pluggade lite till och har nu precis kommit hem från en snabb, kort och intensiv löparrunda. Skönt när det är inte är så varmt ute heller! Ikväll vankas det en otroligt god 3-rätters med familjen, Idol och mys. Ni får ha det så bra så länge ♥
 
 
 

Thorén Business School Helsingborg

| Postat i: Allmänt
0
Tänkte skriva lite om min skola, som så många snackar om, sprider rykten om, pratar väldigt dåligt om. Det är vidrigt av människor som gick på vår skola eller som inte ens vet något om vår skola, utan rent ut sagt bara yttrar sig om en jäkla massa skit hela tiden. Det får ju oss alla att skämmas och bara tycka det är jobbigt, när man i själva verket vill vara stolt och glad över att man går på skolan. I början på förra året så trivdes jag själv inte så mycket på Thorén, för våra lärare och rektor hade lovat oss en massa saker, en central miljö och plats för skolan, företagsam dessutom. Men det slutade med att vi hamnade på Maria Park, vid grundskolan, förvaltningen och vid ett dagis. Det var inte så roligt i början, vår klass blev väldigt grupperad o så, inga komittéer, inget direkt strukturerad skolplan för hur vår skola skulle se ut. Vissa lärare var inte så värst engagerade i det dem gjorde, fåtal hade ett léende på läpparna och vår rektor samt hyfsat många elever slutade ganska hastigt...
 
Men, sen vände det. Jag visste med mig att jag inte kunde ge upp så snabbt, trots många klagomål, brev till vår nya rektor, familjesamtal, mentorssamtal om orättvisa, dåligt upplagt schema etc. Jag försökte vända på kakan och tänka att en gymnasieskola, den kan inte vara den mest perfekta skolan som många andra, när det är det absolut första året som vi skolar in, det går bara inte. Vi hade ingen struktur på skolan helt enkelt! Men hur ska en skola lyckas om den inte få en spark i rumpan, blir pushad att bli bättre, från början har brister som den kan åtgärda? Jag och säkerligen många andra som går på skolan är så förbannat trötta på alla som går runt och pratar om den när de personerna i själva verket inte ens vet något om det, utan uttalar sig "Nä men jag hörde någon säga så." Ta reda på hur det är istället. Ja, vi vill ha centrala lokaler men det är inte det vi ska lägga ner vår energi på. Det finns en grupp vid namn Thoréngruppen, som jobbar med lokalfrågan varje dag. Vi elever har prioriterat att lägga vår energi på att vänta tills vi får besked om lokalen och glömt bort att försöka bygga upp en riktigt härlig och trivsam skola, men det försöker vi alla göra nu.
 
Snälla, sluta sprida rykten och snacka en massa skit om vår skola för det mår verken jag, mina klasskompisar, lärare eller föräldrar bra av. Ni som har bytat skola har gjort det, sköt ert så sköter vi vårt.

Interior details

| Postat i: Allmänt
0
 
Älskar dessa färgerna, vitt, grått, krämvitt som sedan bryts av med någon pastellfärg, exempelvis den fina pionblomman på collaget. En dröm
 

Enjoy the things in life

| Postat i: Allmänt
1
Haft en bra dag i skolan idag, trots att vi slutar så sent! 16:15 och att börja 8:20, det är ingen bra kombo, men med roliga lektioner så spelar det ingen roll. Först ledarskap och organisation där jag Truls och Sofie ska forska om företaget Absolut Vodka, där vi blandannat ska besöka deras fabrik i Åhus, det kommer bli grymt intressant! Sen på journalistiklektionen där vi skulle göra en artikel om en person som inspirerar och har ett hjältemod, jag valde Blondinbella, givet val för mig. Sen på filosofin där vi kollade film, Nyckeln till frihet, en utav mina absolut favoritfilmer, inte ofta man ser riktigt riktigt bra filmer i skolan ju! Sen på svenskalektionen skulle vi tolka två olika antika draman genom att sätta en egen prägel på den och spela upp den för klassen, en kort teater så att säga. Rolig dag minst sagt! Kanske inte så roligt att läsa om vad vi gör i skolan men detta var värt att skriva om faktiskt, imorgon slutar vi 12, funderar på att dra till gymmet en sväng då! Härlig start på veckan.
 
 

Home is wherever I'm with you

| Postat i: Allmänt
0
Hej mina underbara, vem ni nu än är, haha! Glad att ni läser min blogg och håller statistiken på en stabil nivå iallafall, lol. Har inte prioriterat bloggen på senaste, med tanke på att jag går i tvåan nu och det kommer bli tufft, har redan fått läxor, umgås med familj, vänner och pojkvän, har liksom ett annat liv också! Hade iallafall tänkt och berätta om gårdagen, hade en härlig gårkväll som började hos Elli med mojitos, parfym, tjejsnack som innefattar allt möjligt gott och blandat, bra musik för den delen! Vi började röra oss mot Maria Park och Max för lite krök och fest, hade verkligen en trevlig kväll. Sen dök även min pojkvän och hans vänner upp, jättekul verkligen! Planerade min gårdag ganska trögt så därför såg jag ut som en skolflicka på festen, hade knappt klätt upp mig alls men äsch, vad gör det om 100 år? Hade trevligt ändån. Somnade gott hemma i Johannas källare, stack tidigt imorse för att hjälpa morfar på golfklubben! Fick världens mysigaste sms nyss så nu ska jag skynda mig, fräscha upp mig, packa väskan och åka till min pojkvän för Paella, pussar och Maria Wern. Riktigt mycket söndagsmys helt enkelt, precis vad jag behöver just nu!